Yhteystiedot

Eläinpalvelu Kurki
Jenni Kurki
Tirilä, Lappeenranta
@mail: koirajahevospalvelu@gmail.com
y-tunnus 1559167-5

p.044-9714294

Vastaanotot Lappeenrannassa Elämäni Koira Koirakylpylä & -hotellilla

Tilauksesta toimin myös muilla paikkakunnilla, ota yhteys niin sovitaan tarkemmin!

Koirien ravitsemusneuvonta

Aloitin opiskelemaan koiran diplomiravitsemusneuvojaksi Suomen eläinterveydenhuolto-opistossa joulukuussa 2017. Valmistun koiran diplomiravitsemusneuvojaksi (KRN) loka-marraskuussa 2018.

Opiskelun kokonaislaajuus on 40ov sisältäen verkko- ja lähiopetusta, paljon kirjallista materiaalia, sekä paljon eri ammattilaisten luentoja lähijaksoilla. 

Samalla suoritan myös laajat opinnot koiran anatomiasta ja fysiologiasta.

Alalla toimii paljon erilaisia konsultteja, osa koulutettuja jossain määrin, osa itseoppineita. 
Koiran diplomiravitsemusneuvoja koulutusta (KRN) järjestää suomessa ainoastaan Suomen eläinterveydenhuolto-opisto. Muualta oppinsa ammentaneilla ei ole oikeutta käyttää ko ammattinimikettä. Huomioithan tämän valitessasi yhteistyökumppania koirasi hyvinvoinnista vastaamaan!

Ravitsemusneuvontaa koiralle? Miksi? Kenelle?

Ihan kelle vain koiralle! 

Oikea ravitsemus auttaa ennaltaehkäisemään sairauksia, auttaa toipumaan akuuteista sairauksista, auttaa pärjäämään paremmin kroonisen sairauden kanssa. Se tuo puhtia treeniin urheilukoirille, se pitää kotikoiralla linjat kunnossa. 

'Sitä olet, mitä syöt' pätee myös koiriin!

Vaikka moni puhuu tietyn ruokavalion puolesta ainoana oikeana vaihtoehtona, jotta koira voi hyvin, ei oikeasti ole olemassa yhtä mallia, joka toimii kaikille! Erilaisilla koirilla on erilaiset tarpeet, erilaisilla omistajilla on erilaiset mahdollisuudet reagoida näihin tarpeisiin.
Tässä kohdin onkin syytä ottaa yhteys ravitsemuksen ammattilaiseen, jotta yhdessä pohditaan paras vaihtoehto juuri Sinun koirasi tarpeisiin sillä kaavalla, joka Sinulle on mahdollista toteuttaa! 

Koiran ravitsemus ja hyvinvointi ovat aina olleet itselleni sydämen asioita. Koirien kanssa olen harrastanut koko ikäni, ensimmäisen oman koirani sain ollessani kolmivuotias, eikä sen jälkeen elämässäni ole ollut yhtään kuukautta, jonka olisin elänyt ilman koiraa! Tähän liki 40 vuoden aikamatkaan on mahtunut paljon erilaisia koiria. Paljon erilaisia tarpeita koirilla. Omilla koirillani on ollut yhdistävänä tekijänä käyttöominaisuudet ja aktiivisuus, vaikka rodut ovat vaihdelleetkin jatkuvasti ja Landseeria lukuunottamatta ei minulla ole ollut koskaan kahta samanrotuista koiraa. 

Olen alkuperäiseltä koulutukseltani ravintolakokki. Ravintolakokiksi valmistuin aikanaan Lahden Fellmanni-Instituutista. Olen myös itse harrastanut urheilua koko elämäni, hiihtänyt ja suunnistanut kilpaa, ratsastanut, harrastanut agilityä koirieni kanssa, käynyt salilla jne... Ravitsemus on tullut tärkeäksi kaikista näistä syistä! 

Olen vuosien varrella opastanut ystäviäni ja tuttaviani niin ihmisten, hevosten, kuin koirienkin ruokinnassa niin perustarpeisiin, kuin erikoistilanteissa. Ravintolisät ovat yksi intohimoni - niiden käyttäminen on oma taiteenlajinsa, eikä ole ollenkaan sama mitä ottaa, saatika, että kaikki edes niitä tarvitsisivat!
Moni käyttää ravintolisiä väärin. Ehkä liikaa tai liian vähän. Ehkä unohtaa tukiravinteen, joka mahdollistaa tietyn ravintolisän imeytymisen, kaikki eivät imeydy yksinään. Osa käyttää ristiin rastiin vähän kaikkea, jolloin osa kumoaa jopa toistensa vaikutuksen, tai ovat ehkä vaaralliset yhdessä. Tuotteiden myyjä ei ole aina tässä asiassa paras neuvomaan käytössä, myyjän tehtävä on myydä ja saada rahaa kassaan!

Suolistontoiminnan häiriöihin olen valitettavasti joutunut perehtymään niin koirieni, kuin itsenikin kautta. Näihin haasteisiin tartun erittäin mielelläni! Suolisto on ihmisen - ja eläimen toiset aivot, oikeastaan ensimmäiset. Ne oikeat aivotkaan kun eivät oikein toimi, jos suolisto prakaa!


Miksi ryhdyin koiran diplomiravitsemusneuvojaksi? 

Tätä olen pitkään tehnyt pienessä mittakaavassa. Pohtinut kyllä kauan ihan oikeaksi ammattilaiseksi ryhtymistä, aika vaan ei ole ollut koskaan sopiva. Käänne tapahtui erään paikallisen eläintarvikkeitakin myyvän liikkeen kassajonossa syksyllä 2017 sattuneen kohtaamisen johdosta. 
Olin itse kassajonossa tyttäreni kanssa ja keskustelimme, mikä olisi hyvä koiranherkku hänen nuorelle koiralleen treeneihin, hyllyt kun pursuavat toinen toistaan houkuttelevampia herkkupusseja! Meidän edellä oli mies ostostensa kanssa ja hän oli meitä siinä hetken kuunnellut, kun pidin tyttärelleni luentoa herkkujen tuotesisällöistä, mikä on hyvä, mikä ei ole ollenkaan hyvä kasvavalle koiralle. Hetken kuunneltuaan mies kysyi kohteliaasti, hieman anteeksi pyydelleen, saako hän kysyä minulta neuvoa oman koiransa ruokinnan suhteen, koira kun oli haastavasti herkkä vähän kaikelle. 
Tietysti häntä neuvoin, minkä siinä ehdin. Juttelimme vielä hetken parkkipaikalla. Kun tiemme erkanivat, minua jäi harmittamaan, ettei minulla ollut antaa hänelle käyntikorttia tai yhteystietoja, jotta olisin voinut perehtyä asiaan paremmin.

Tulin kotiin, keitin kahvit ja avasin tietokoneen. Aloin etsimään mahdollisuuksia opiskeluun. Löysin koulun ja hakukin oli sopivasti avoinna. Mieheni kanssa asiasta kävimme noin viiden minuutin keskustelun ja niin täytin hakemuksen opiskelupaikasta! Onnekseni hakemukseni hyväksyttiin ja tällä tiellä olen! 

Olen kiitollinen tästä kohtaamisesta, joka antoi viimeisen potkun lähteä tälle tielle ihan oikeasti! Jatkossa minulla on antaa yhteystiedot ja pätevyys auttaa kunnolla! Miten saan apua?

Kun koirasi tarvitsee apua ravitsemuksen suhteen, ota rohkeasti yhteyttä! 

Ota kuitenkin huomioon, että yksi puhelu, saati yksi tapaaminen ei johda vielä minkäänlaisiin tuloksiin, vaan ravitsemus tarvitsee sitoutumista, aikaa sekä seurantaa.
Tästä syystä palveluni on räätälöity siten, että seuranta on jo suunniteltu valmiiksi ennen ensitapaamistamme. Puhelin- ja sähköpostineuvonta ovat käytössä vasta ensitapaamisen jälkeen.

Sairausruokavaliot edellyttävät myös eläinlääkärin diagnoosia ja seurantaa, jotta voimme tehdä ruokavalioon oikeanlaisia muutoksia. Tarvittaessa ohjaan asiakkaani eläinlääkärin vastaanotolle.

Yhteystiedot

sähköpostilla koirajahevospalvelu@gmail.com

tai

puhelimitse 044-9714294